7 poletnih opravkov okoli hiše

Poletje je odličen letni čas, ko bi lahko uredili vse velike in majhne opravke okoli hiše, s katerimi ste tako radi odlašali zaradi zimskih nizkih temperatur ali pomladnega muhastega vremena. Za mnoge ljudi je dom največji vložek v lepše življenje, zato se je potrebno zavedati, da visoke temperature ne smejo biti izgovor, da se okolica doma uničuje zaradi slabe skrbi zanj.

Klimatska naprava

Ob vzponu temperatur je smiselno pregledati klimatske naprave v našem domu in urgirati, če opazite, da je katera od njih potrebna rednega servisa ali popravila. Na ta način boste zmanjšali tveganja za pokvarjeno klimo in znižali stroške elektrike, ki nastanejo, če naprava ni v ustreznem stanju.

Ni vse le v klimatski napravi, temveč je potrebno tudi okna in balkone izolirati pred napadom žgočih sončnih žarkov. Na okna postavite senčila oz. žaluzije, ki bodo preprečile vdor toplote v prostor – tako boste poskrbeli, da bo vaš dom, kljub pomanjkanju klimatskih aparatur, bistveno hladnejši in prijetnejši za vsakodnevno delovanje. Dobra stvar senčil in žaluzij je, da so enostavne za montiranje.

Žuželke

Prav tako je pomembno, da poskrbite za morebitne uničene komarnike, ki jih imate postavljene na oknih. Ob prijetnih poletnih večerih rade volje na stežaj odpremo okna in takrat se v naš dom povabijo žuželke vseh velikosti in vrst, ki se jih, razen, če imate doma igrive (in lačne) mačke, težko znebite.

Veliko žuželk ob toplem vremenu postane aktivnih, zato poskrbite, da dom zavarujete pred bolhami, pajki in mravljami, ki znajo biti še kako naporne ter trdožive.

Požari

Ker je poletje obdobje zares visokih temperatur, je izredno pomembno, da iz okolice hiše odpravimo vsa morebitna tveganja za požare – očistite smeti, skrijte debla, redno kosite in urejajte travo … Prav tako v domu preverite dimni alarm in se prepričajte, da zares deluje.

Rastline in živali

Morda se niti ne zavedamo, a živali in rastline včasih težje prenašajo vročino kot ljudje, zato moramo poskrbeti tudi zanje. Na vrtiček postavite namakalni sistem in se izognite posušenim rastlinam, živalim pa priskrbite senco in zaščito pred soncem. V kolikor na dvorišču nimate dreves, kjer bi se pes lahko skril, mu postavite senčnike, kamor se žival zateče v primeru kriznih temperatur.

Poskrbite, da bodo imele živali neprestano na voljo čisto in mrzlo pitno vodo, če le imate možnost, pa si omislite majhen otroški bazen, kamor kuža lahko skoči ob pasji vročini.

Plesen

Pozimi naše domove pogosto ščitimo pred zunanjim mrazom tako, da zapiramo okna in s tem v prostoru ustvarimo nepredušno ozračje, ki velikokrat povzroči nastanek plesni. Ta škodi zdravju, zato je ključno, da jo odpravimo takoj, ko jo opazimo.

Ne glede na to, na kakšen način se boste odločili, da boste uničili omenjeno nadlogo, sledite navodilom proizvajalcev in prepričani smo, da bo rezultat uspešen.

Bazen

V kolikor na dvorišču posedujete bazen ali luksuzno masažno kad, je nujno potrebno, da pred uporabo uredite njene notranje in zunanje površine. Preverite zaščitne mreže na bazenu in poskrbite, da otroci ne bodo po nesreči nič hudega sluteč padali vanj, odstranite tujke iz vode, preglejte filtre in se prepričajte, da je vse v najlepšem redu.

Za vsak slučaj ponovite osnove prve pomoči, saj nikoli ne veste, kdaj vam bo znanje prišlo prav.

Okolica

Okolica se najlažje uredi takrat, ko je vreme prijetno in temperature poletne. Očistite jaške in popravite morebitne luknje, naoljite ali prebarvajte leseno ograjo, uredite okenske okvirje na zunanji strani hiše … Spravite se na streho in jo očistite tako odpadlih listov kot ptičjih iztrebkov.

Delo v okolici doma je lahko izredno zabavno in z malo volje vključuje celo družino, zato izkoristite kvaliteten skupni čas ter združite prijetno s koristnim.

 


 

Smo vas prepričali v akcijo, a nimate vseh orodij, da bi jo realizirali? Ni problema, obiščite portal bolha.com in najdite tisto, kar vam manjka.

GRADNJA

Menu