9 idej za miganje v dvoje

Pari, ki skupaj trenirajo, skupaj tudi ostanejo. Rekreacija sprošča hormone zadovoljstva, ki se prenesejo na oba, izboljša efektivnost pri razreševanju težav, pomaga pri doseganju skupnih športnih ciljev, poveča čustveno povezanost in pomaga pri tem, da se partner ponovno zaljubi v vas.

Zato izpustite iz rok tisto veliko skledo čipsa, ki jo imata pred seboj ob gledanju najljubše serije, ob koncu današnje romantične večerje se izognite sladici, obujte si superge, nadenite športna oblačila in se odpravita na lepše – na rekreacijo!

Veliko ljudi se sooča s pomanjkanjem notranje motivacije, zaradi katere veliko treningov ostaja v načrtu za naslednji dan (in še naslednji, in naslednji …), zato je še toliko bolj pomembno, da imamo ob sebi nekoga, ki nas bo spodbujal pri miganju. Športanje je navsezadnje lepše v družbi in veliko zabavneje z osebo, ki nam pomeni veliko. Skupna rekreacija namreč ustvarja vez, da skupaj sledita enemu cilju, in to je (p)ostati fit.

Pojdita v hribe.

Za vikend se odpravita v hribe. Pohodništvo je aktivnost, polna avantur, plezanja, uživanja v naravi. Zvečer si sredi ničesar postavita šotor in zadihajta svež zrak, ki bo prebudil vse čute in vaju navdal z novo energijo. Povezala se bosta z naravo in eden z drugim, hkrati pa bosta doživela čisto drugačno izkušnjo, kot jo doživljata vsak dan v mestnem vrvežu.

Kalorije: Oseba, ki tehta 60 kilogramov in na hrbtu nosi breme, težko 19 kilogramov, bo ob podvigu porabila tudi do 650 kalorij.

Zaplavajta med valove.

Dolgotrajno plavanje ustvarja lepe, tanke in dolge mišice tako na nogah kot na rokah. A ne pomaga le do lepe postave, temveč predstavlja možnost za prisrčno tekmovanje s partnerjem. Kdo bo prispel prvi na cilj? Plavanje je tudi sproščujoče – po jutranjem teku ob plaži ali skupni telovadbi v fitnesu se skok v mrzlo, osvežujočo vodo prav prileže.

Kalorije: Oseba, ki tehta 60 kilogramov in plava celih 30 minut, med aktivnostjo izgubi tudi do 215 kalorij.

Prikolesarita si ljubezen.

Kolesarjenje je predstavljajo zabavno aktivnost v času, ko smo bili še otroci. Iz garaže smo vzeli dotrajan poni in se s prijatelji odpravili do gozda, kjer smo se igrali skrivalnice, do sosednjega griča, kjer smo se lovili, in do soseda, ki se je pohvalil z novo rolko. Vrnita se v dobre stare čase in pospešita ritem srca s kolesarjenjem. Ne pozabite na varnostno opremo!

Kalorije: Do 970 kalorij lahko pokurite s hitrostjo 24 km/h.

Zaplešita med zvezde.

Si želita naučiti nekaj novega? Odgovor je na dlani – vpišita se na tečaj plesa. Prepustita se romantičnim in energičnim ritmom salse, rumbe ali tanga, privijta telesi eden drugemu in pustita, da vaju melodija vodi. Dokazano je, da vas ples, še posebej v paru, navda z novo energijo, optimizmom in strastjo.

Kalorije: Med enournim plesanjem zumbe oseba porabi od 325 do 725 kalorij. Ni slabo, kajne?

Pojdita na dvoboj.

Kaj bi raje počela – skupaj delala dolgočasne počepe ali se pomerila v košarki? Najverjetneje bosta izbrala košarko, kajne? Odpravita se na bližnje igrišče in se zabavajta, hkrati pa opravita kvaliteten kardio trening. Namesto košarke si izberite tenis, badminton ali celo namizni tenis, ki prav tak od vaju zahteva hitre in eksplozivne gibe. Ustvarita si rutino, saj si bosta, še preden se bosta sploh zavedala, kmalu težko predstavljala dneva brez skupne aktivnosti.

Kalorije: Medtem, ko povprečen moški v igri tenisa porabi 345 kalorij, ženske pokurijo več – tudi do 590 kalorij.

Najdita se v jogi.

Raziskujta spiritualno ljubezen skozi jogo in se ponovno povežita, ne le fizično, temveč tudi čustveno. Pri jogi se nihče ne vpraša po prednostih, saj so samoumevne – vadba izboljša mentalne sposobnosti, oblikuje telo, naredi vas bolj agilne in bolj aktivne.

Kalorije: V 30-minutnem joga treningu oseba, težka 60 kilogramov, porabi tudi do 200 kalorij.

Boksajta jezo iz sebe.

V kolikor obožujeta intenzivne treninge, kjer se dobro preznojita in streseta negativno energijo iz sebe, je boksanje (in različne variacije tega športa) popolno za vaju. Bodita eden drugemu opora takrat, ko od vaju teče jeza, a dobra stvar v vsem tem je, da je kljub temu ne bosta prenašala eden na drugega.

Kalorije: Le 15-minutni trening boksa pomaga pri porabi do 160 kalorij.

Skupaj v fitnes.

Kaj je še bolj vroče od ženske, ki dviga uteži? Vaša ženska, ki dviga uteži. Če imate to srečo, da je partnerka nora na treninge moči, se ji pridružite. Uredita si svojo fitnes rutino, ki jo opravita zjutraj pred službo ali zvečer, ko končata vse vajine aktivnosti.

Kalorije: Oseba, težka 70 kilogramov, s 30-minutnim kolesarjenjem porabi 390 kalorij, dodatnih 220 pa jih bo pokurila z dviganjem uteži.

Odpravita se na sprehod.

Sprehod ali tek v naravi je za marsikoga popolnoma dolgočasna aktivnost. A ni potrebe, da vam to predstavlja muko. Pojdita na sprehod skupaj in preživita kvaliteten čas, v katerem bosta pridobila na kondiciji in naredila nekaj zase. Začinita si pohod z dobro glasbo, ki jo oba obožujeta, in si organizirajta pravo zabavo v naravi.

Kalorije: Enourna hoja v srednje hitrem tempu porabi do 270 kalorij.


Ne glede na to, za katero vadbo se bosta odločila, ne pozabite na kvalitetno športno opremo, ki bo nudila udobje in preprečila nepotrebne poškodbe.

ŠPORTNA OBLAČILA

Menu