Blog supermame – 1. del

Torek, 23. maj 2017, 09:05. Danes sem si v službi vzela prost dan. Razlog? Družinske zadeve. V resnici pa sem si želela le dan »na off« … Da bi uživala v miru in tišini medtem, ko so otroci v šoli, mož pa na celodnevnih sestankih. Da bi prebrala kvalitetno knjigo, šla na fitnes in si privoščila konkreten šoping. No, več kot očitno sem dan preživela popolnoma drugače.

Najprej sem pripravila otroke za odhod v šolo. Mulc je imel danes test in je že od včeraj zvečer slabe volje ter popolnoma razdražen, ta mala se je drla celo jutro, ker je želela obleči roza poletno obleko in jo kombinirati z rdečimi zimskimi škornji, jaz ji pa nisem dovolila, Miha se je mučil z likanjem ene pregrešno drage srajce … Nato se je Miha odpeljal v službo, name pa je padla naloga, da otroke peljem v šolo. »Gremo,« sem ponavljala približno 15 minut, »zamudili bomo!« Ko sem ju končno spravila v avto, nas je čakala še vožnja do sosedinih trojčkov, ki skupaj z mojima dvema vsako jutro gredo novim zmagam naproti. Ena, dva, tri, štiri, pet – vse sem imela na kupu, njihove šolske torbe v prtljažniku, čas je, da se odpravimo.

Po tem, ko sem jih pustila pred šolsko zgradbo, sem nekaj minut sedela na klopi na igrišču in razmišljala o tem, kakšen super dan me čaka. Dobrega razpoloženja mi ni pokvaril niti lolek, ki je svoj avto parkiral 5 cm od mojega. Še dobro, da imam avto, ki je višji od lolekovega egotripa, in parkirne senzorje.

Še dobro, da imam avto, ki je višji od lolekovega egotripa, in parkirne senzorje.

Doma sem si pripravila svojo najljubšo turško kavo z opojno aromo nove energije, se usedla za klubsko mizico in začela z branjem romana, ki ga imam doma že nekaj dni, pa preprosto ne morem priti do njega in si vzeti čas za uživanje. Po eni uri branja me je že ščemelo v ta zadnji. Preprosto ne morem biti toliko časa na miru. Potrebujem miganje. In potem se se domislila: »Čistko bom naredila!« Odločila sem se, da tako iz hiše kot iz garaže odstranim vse, česar nismo uporabljali v zadnjem letu: premajhne obleke, otroške stole, zastarele in strgane učbenike, zbledele nočne omarice, počene namizne svetilke, odslužene kose naše stare omare, babičino pohištvo, strjene barve … V treh urah čiščenja se je tega nabralo o.g.r.o.m.n.o. Vse sem znosila v prtljažnik avtomobila (prav super se mi je zdelo, ker mi tisti kosi omare niso štrleli nad glavo, zato sem lahko popolnoma normalno vozila) in obleke najprej peljala do bližnje varne hiše, preostalo pa objavila na www.bolha.com in že isti dan vse dostavila do kupcev. Počutila sem se altruistično, čeprav sem vedela, da bo Miha težil, ker se mu spraznila hišo.

Na poti domov sem razmišljala, kaj bi lahko pripravila za kosilo, in se spomnila, da v hladilniku v bistvu nimamo ničesar več. Ja, čaka me šoping, pa čeprav malo drugačen od tistega, ki sem ga imela planiranega. Tudi tega obožujem. Obožujem raznolikost živil, pestro ponudbo zdrave hrane, mirno vzdušje ob urah, ko še vsi ostali delajo. In ravno danes so imeli akcijo, ki me je preprosto prepričala. Vem, da tega ne potrebujemo nujno, ampak hej, kdo bi rekel »ne« novi prenosni klimi (pa ravno včeraj sem zasledila, da bo letos spet rekordno poletje), poletnemu prekrivalu za naju dva in mini pisalni mizi za moje bralne podvige? Hja, s težavo sem vse to prenesla do avtomobila, ampak z zlaganjem v prtljažnik pa res nisem imela nobenega problema. In veš kaj? Miha sploh ni nič zmajeval z glavo, ko je videl nove pridobitve!

Hja, s težavo sem vse to prenesla do avtomobila, ampak z zlaganjem v prtljažnik pa res nisem imela nobenega problema.

Ob 16.00 je bil čas, da grem po otroke v šolo. Spet štetje do pet in spet so trojčki s seboj prinesli nove ogromne umetnine, ki so jih izdelali med tehničnim poukom. En je prišel z lesenim stolom, drugi z majhno nočno omarico in tretji z mizo. Moja ta mala pa se je drla: »Mami, moje današnje slike pa ne smeš zmečkati!« Ni problema, pobasali smo vse v prtljažnik, slike nismo pomečkali, in varno sem jih pripeljala domov.

Danes na srečo otroka nista imela obšolskih dejavnosti, smo se pa zato bolj kakovostno družili, ko je Miha prišel iz službe. Rada imam takšne popoldneve, ko si vzamemo čas eden za drugega. Mulc je že v puberteti in so mu takšni trenutki odveč, a v njegovih očeh vidim, da v resnici ob tem uživa. Ta mala pa … ta mala pa se še ne zaveda, kako smo lahko starši včasih zoprni.

 

 

Iščete nov (ali rabljen), prostoren in varen družinski avto? Preverite avto oglase na bolha.com, na voljo je več kot 4.700 oglasov!

AVTO OGLASI

Menu