Ideje in nasveti za zimski dopust

Najverjetneje ste že naveličani vprašanja »Kje boš pa za novo leto?«, ki vam ga zastavljajo vsi, s komer se srečujete v decembru. Mi vas, v nasprotju z ostalimi, ne sprašujemo tega in ne postavljamo v zadrego, temveč vam dajemo ideje in nasvete, kam se lahko odpravite za najdaljšo noč v letu, januarja, februarja, marca in vse tam nekje do decembra drugo leto. Smučanje, terme … Vse v enem zapisu.

Evropska smučišča

 1. Smučišča v Avstriji

Avstrija bi preprosto morala biti na listi obveznih krajev vsakega pravega smučarja ali deskarja, saj so smučišča pri naših severnih sosedih raznolika in izredno zanimiva. Že do prvega bližnjega smučišča se iz Slovenije lahko pripeljete v roku ene ure, a ne glede na to, kam se odpravite (ali ste bolj nagnjeni k položnim smučiščem, kjer pot poteka skozi gozd, ali pa ste bolj za strme bele doline), povsod boste navdušeni nad kvaliteto smučišč in urejenostjo prog.

Zakaj v Avstrijo?

 • Smučanje v Avstriji je bolj cenovno ugodno, kakor se nam mogoče zdi.
 • Vreme je prijetnejše.
 • Apartmaji in hotelska ponudba, vključno z okolico, navdušijo.
 • Avstrijske smučarske šole so svetovno znane.
 • Sneg je preprosto popoln.
 1. Smučišča v Italiji

Smučanje v Italiji predstavlja sladek dopust, saj je kombinacija pravega miganja, dobre hrane, kvalitetnega vina in varnosti, kjer se bo celo družina počutila udobno. Italija je cenovno dostopna in raznolika – vsi poznamo Dolomite, a ne smemo pozabiti na manjša smučišča, kjer gostoljubnosti domačinov ne bo manjkalo, prav tako pa ne boste pogrešali snega, lepih hotelov in apartmajev.

Zakaj v Italijo?

 • Na vrhu hriba si lahko privoščite brusketo ali Bombardino in uživate v pogledu na sončni zahod.
 • Ljudje so preprosto čudoviti in izredno prijazni.
 • Med počitnicami si lahko vzamete čas za učenje bogate zgodovine krajev.
 • Ko boste tam, si ne boste želeli več vrniti.
 • Nekateri kraji ne ponujajo le smučanja in deskanja, temveč se boste lahko preizkusili tudi v kolesarjenju v snegu.
 1. Smučišča v Švici

V Švici je preprosto vse urejeno, tako kot smo od nekdaj navajeni. Tako je tudi s smučišči, ki se čudovito zlijejo s pokrajino, ledeniškimi dolinami, polnimi privatnih hotelov, apartmajev ter luksuzom, kot so Zermatt, St. Moritz in Davos. Švica ponuja odlična smučišča in kvalitetno namestitev, prav tako pa zaradi višje lege in boljših vremenskih pogojev smučanje ni bilo nikoli pod vprašajem.

Zakaj v Švico?

 • Ne smete zamuditi vožnje z gorskim vlakom, ki vam bo pričaral neprecenljivo izkušnjo.
 • Švicarske gore ponujajo dramatičen občutek adrenalina.
 • Smučate lahko po najstarejši najdaljši progi v Wengnu, ki je delovala v letu 1930.
 • Uživate lahko v 55-minutnem panoramskem kosilu nad vrhovi Jungfrau-a, kjer so snemali enega starejših filmov Jamesa Bonda V službi njenega veličanstva iz leta 1969.
 • Švicarsko kosilo je preprosto doživetje – poskusite švicarski fondi, raklet, pečen krompir, domačo izdelano hrano od okoliških kmetov, ekološke sirne izdelke itd.
 1. Smučišča v Franciji

Francija ponuja smučišča z visokimi legami, širokimi progami, naravnim snegom in z ogromnimi prostranimi prostori. Cene se gibajo zelo različno in se gibljejo od 99 € do 1000 € na osebo na dan, odvisno od lokacije in luksuza, ki si ga lahko privoščite. Nasvet: ko iščete apartma v Franciji, vedno izberite tiste, ki ima več postelj, kot vas bo v resnici tam spalo, saj so namestitve v tej državi izredno majhne in škoda bi bilo, da se cel teden stiskate na dveh kvadratnih metrih.

Zakaj v Francijo?

 • Zabavate se lahko v alpski restavraciji La Folie Douce, kjer se zbirajo DJ-ji, pevci, plesalci in glasbeniki, ki samo za vas ustvarjajo celo popoldne.
 • Spite v igluju v Chamrousse-u, ki stoji na nadmorski višini 2250 m.
 • Poleg smučanja si privoščite uživanja v termah in toplicah.
 • Izredni snežni spomini na smučanje pod zvezdami.

Na toplo v terme

V Sloveniji živimo z izredno srečo, da nam tako mala državica ponuja toliko različnih koščkov raja, kamor se lahko zatečemo, ko potrebujemo oddih. Pozimi tako lahko pobegnemo na toplo, v mehurčke vode, na masaže, v savne in na sprostitev v toplice.

 1. Terme Čatež

Terme Čatež v notranjosti ponujajo zimsko Termalno riviero, kjer lahko zaplavate v največjem pokritem kompleksu bazenov in preko celega dne odkrivate vodni raj z vodnimi atrakcijami.

 1. Terme 3000

Poleg tega, da se poleti v Prekmurju dogaja in da so Terme 3000 prava atrakcija, niti pozimi ne počivajo – pričakalo vas bo gostoljubje domačinov in blagodejni učinki črne termo-mineralne vode, ki bo razvajala tako dušo kot telo.

 1. Terme Olimia

Terme Olimia pozimi vabijo v več centrov: Wellness Orhidelia (ki predstavljajo enega od najbolj luksuznih velnes centrov v Sloveniji), Wellness center Termalija (ki s kombinajo bazenov, savn in lepotnega centra poskrbi za vaše razvajanje), Spa Armonia (kjer nudijo sproščujoče masaže in razvajanje v dvoje).

Naštetih je le nekaj najpomembnejših centrih, ki jih kot predstavniki portala bolha.com iskreno svetujemo. Ne glede na to, kam se boste odpravili, vedno boste zadovoljni s storitvami, ki jih nudi slovenski turizem.

 


Oglejte si še preostalo turistično ponudbo potovanj na portalu bolha.com

Menu