Kam, namesto na morje?

S komerkoli se pogovarjamo, večina jih že ima rezervirane nastanitve, letalske karte in skorajda ne restavracije, v katerih bodo preživljali dopustniški čas in se sladkali na počitnicah. Kaj pa vi? Kod se boste potikali vi? Vi pa s težkim srcem poveste, da letos finančno stanje ni najbolje in boste to poletje kar doma.

Vedno bolj se nam zdi, da je potrebno za dopust odšteti polovico plače, marsikdo pa za en teden počitka porabi kar celo. Po počitnikovanju se, namesto, da bi spočiti odšli v službo, držite za glavo, ker ste porabili več, kot je bilo pričakovano v začetku, in boste morali zdaj do naslednje plače hraniti vsak evro, da lahko zdržite do 5. v mesecu (ali 15., odvisno, kakšne sreče ste).

Ni več sramota priznati prijateljem, da letos nimate denarja za dopust, saj se zavedate, da obstaja toliko zanimivih in nepozabnih alternativ, ki bodo prekašale vsako ležanje na plaži in gnetenje v toplem morju, pregretem od gneče in neznosne vročine.

Le lučaj stran od vašega doma se skriva nešteto simpatičnih lokacij, kamor lahko pobegnete od mestnega vrveža in se na novo rodite.

Pobeg do jezer

Slovenija ponuja kopico plavalnih jezer, kamor se lahko odpravite z otroki, z domačimi živali, s partnerjem ali kar sami. So brezplačna in kar boste potrebovali, je le prigrizek za seboj in avtomobil, če pa živite blizu, pa bo primerno tudi kolo. Kot obvezno opremo svetujemo tudi piknik deko, kremo za zaščito pred soncem, kopalke, brisače in igrače za otroke, če jih, seveda, potrebujete.

En od gorenjskih biserov je Bajer v Ribnem pri Bledu, ki je dolg 130 metrov, širok 60 metrov, v globino pa seže le pet metrov. Bajer je primeren tako za otroke, kot za pse, če pa ste ljubitelj aktivnih dni, s seboj prinesite kolo in se odpravite na vožnjo.

Druga gorenjska poslastica je jezero Trboje pri Kranju, ki ob večerih ponuja prav pravljičen razgled na obzorje. V bližnji kavarni si lahko privoščite osvežilno pijačo ali sadno kupo, na jezeru pa lahko supate, se vozite s čolnom ali le uživate v opazovanju bogate narave.

Jezero Bloke je umetno zajezeno in globoko le dva metra, zato je več kot primerno za otroke in tiste, ki jih temna globina vode pod sabo mrazi ter vas polni z občutki tesnobe. Do tega jezera v notranjsko-kraški regiji se lahko pripeljete tudi s psom, saj je kopališče primerno za domače ljubljenčke.

Pobeg do rek

Na Dolenjskem so na reki Krki ustvarili jez, ki je s svojimi hladnimi temperaturami odličen za poletno osvežitev. V čisti naravi in na trati, ki predstavlja plažo, se boste zabavali tako vi kot vaši otroci, a za njih, glede na nizke temperature, raje poskrbite tako, da boste s seboj prinesli majhen bazen ali napihljiv čoln, da bodo, tako kot vi, uživali v prijetni atmosferi.

Reka Kolpa se lahko pohvali z nazivom ene izmed najčistejših in najtoplejših rek v Sloveniji. Za otroke je kopališče primerno ob kampu Podzemelj, kjer je dostop do vode odlično urejen, uživali pa boste tudi vi, saj je sence veliko in nevarnosti, da vas opečejo sončni žarki, malo.

Korita Soče pri dolini Lepene kar vabijo na poletno osvežitev. S svojo turkizno barvo in ledeno reko Sočo nudijo svež zrak in odličen pobeg od soparnega mestnega ozračja. Predstavljajte si zunanjih 35 stopinj, vi pa se namočite v smaragdni reki s skorajda pol manj stopinjami, ki vas bo hladila še cel dan.

Pobeg do bazenov

Nekateri za Terme Ptuj pravijo, da imajo najbolj urejene bazene in najbolj pestro izbiro igral, na katerih cel dan uživajo tako odrasli kot njihovi otroci. Vodne atrakcije, ki jih najdemo v sklopu kompleksa, so bazen z valovi, počasna reka in vodni tobogani.

Vodni park Bohinj bo navdušil male in velike adrenalinske navdušence, poleg tega pa boste izlet parka lahko kombinirali z aktivnim dnem okoli jezera ali kolesarjenjem po urejenih kolesarskih poteh. V kompleksu se nahaja manjši otroški bazen, plezalna stena, hitra reka, tobogani, pogosto pa prirerajo tudi animacijske programe.

In najboljši bazen? Pri vas doma, kakopak! Na dvorišču, na vrtu, na terasi ali pred blokom si postavite bazensko skulpturo, ki jo najdete z nekaj kliki. Tak bazen je na dolgi rok najcenejši, najbolj miren, daleč stran od gruče podivjanih ljudi in voda je ravno takšna, kot si jo vi želite. Se strinjate? Skočite na bolha.com in se prepričajte, kako lahko letošnje poletje uživate kar doma!

BAZEN IN OPREMA

Menu