Naredi sam: do prijaznega delovnega okolja

Zmenjšava, zmešnjava, prava zmešnjava! Kemični svinčniki izginjajo, ne vemo, kdo si jih je za vedno izposodil, izginjajo radirke, nato se ena po dolgem mesecu najde po tleh. Kar naenkrat je naš kozarček s kemičnimi svinčniki poln tistih neuporabnih in praznih. Izgubljate zapiske, ne najdete računov, kaj šele, da bi se lotili iskanja šilčka? Naredite temu konec! Čas je, da si uredite delovno okolje tako, da nikoli več ne boste imeli težav, ki nastanejo zaradi neorganiziranosti.

Kozarci za vlaganje

Kozarci za vlaganje so super! Uporabi se jih lahko za marsikaj, še posebej pa za organizacijo delovnega prostora. Prinesite jih nekaj na svojo pisarniško mizo in imejte enega samo za kemične svinčnike, drugega za alkoholne flomastre, tretjega za manjše stvari, kot so šilčki, radirke itd., četrtega za fluorescentne označevalce… Za sodelavce, ki ne spoštujejo vaših pravil, pa na kozarce napišite, katere potrebščine sprejmejo.

Uredite si police in predale

Izpraznite predale z že pretečenimi papirji, ki jih nikoli več ne boste uporabljali (in ne pozabite na reciklažo, seveda). Iz polic pobrišite prah in odstranite stare fascikle iz leta 2000, ki zasedajo mesto novim iz 2016. Če si kupite plastične škatle, ki jih doma uporabljamo za podstrešje ali organizacijo otroške sobe, ste zmagovalec! Nanje napišite, kaj sprejemajo, in se tega poskusite držati. Urejeno okolje je pol produktivnosti!

Vse na dosegu roke

Smiselno je, da imate stvari, ki jih neprestano uporabljate, na dosegu roke. V pisarno prinesite lestev in jo obesite na steno, ki je vam najbližje. Na letve pribijte žeblje, na katere boste obesili škarje, lepilni trak, posodice s pisarniškim materialom…

Lesena organizacija

V primeru, da radi sekljate in obdelujete les, je ta ideja ravno pravšnja za vas. Ustvarite si unikatno stojalo za vse pisarniške pripomočke. Izdolbite majhne globoke luknje za pisarniški material, daljšo in ozko za telefon, malo plitvejšo za papirnate sponke itd. Leseno stojalo bo vaši mizi dodalo rustikalen in poseben pridih.

Prostor pod mizo

Če je vaša pisarna premajhna, da bi se lahko širili, kot vam je želja (in potreba, seveda), vam ostane še širjenje vertikalno. Če imate pod vašo pisalno mizo še kaj prostora, si pričvrstite leseno ravno desko na noge mize in takoj boste pridobili še en predal, ki ga lahko uporabite za zapiske, fascikle, itd.

Magnetni koledar

Pripravite si šest dolgih železnih palic, jih prebarvajte in jih na steno pribijte vertikalno in vzporedno. Dobili ste pet delovnih dni in vikend, ki ga lahko na polovici razdelite na soboto in nedeljo. Na majhne okrogle magnete prilepite številke od 1 do 31 in jih postavite po vrsti na že postavljeno železo. Ko boste imeli pomembne podatke, ki jih preprosto ne smete pozabiti, jih napišite na list in postavite pod dan, ki mu dogodek pripada.

 

 

Zdaj pa ni več izgovorov, da ste izgubili pomembne podatke in papirje, kajne? 😉

Menu