Naredi sam: Garaža po meri

Garaže, pa najsi bodo znotraj hiše ali izven stanovanja, se lahko kaj kmalu spreobrnejo v džunglo, kjer so nametana kolesa, orodje na umazanih tleh, kolesa komajda pustijo odpreti vrata vanjo, avto na sredini moti ravno toliko, da zaradi krame ne moremo do drugega konca … Čas je, da se spravimo v roke in jo uredimo tako, da bo garaža po meri organizirana!

  1. Pobarvane varovalke

V primerih, ko je garaža del hiše, imajo v njej skrito omarico z varovalkami. Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste poskušali in poskušali in šele v sedmem poskusu ugotovili, katero varovalko morate klikniti, če bi radi prekinili dotok elektrike? Nam se je večkrat, in ker smo nekateri od nas vizualni tipi človeka, ki nimamo fotografskega spomina, smo se odločili, da si bomo pomagali z barvnimi nalepkami. Kupite si navadne majhne bele nalepke, ki jih pobarvajte vsako s svojo barvo. Vsako barvo prilepite na svojo varovalko, zdaj pa postopek barvanja ponovite, da naredite legendo. Ker smo ljudje narejeni tako, da lažje ločimo barve, kot pa se ubadamo z majhnimi besedami, napisanimi na standardni, dolgočasni legendi varovalk, si boste kmalu zapomnili pozicijo vsake barve in čemu sodi posamičen odtenek.

  1. Držalo za papir

Ni nujno, da je držalo/stojalo za toaletni papir tako lepo in svetlikajoče, kot je pri vas v kopalnici, dovolj je, da na portalu bolha.com najdete stensko držalo, ga pričvrstite na steno in uporabite kot stojalo za vrečke v roli. Organizirajte si več stojal in poskrbite, da bo vsaka vrsta vrečk v roli imela svojo pozicijo. Najhuje je namreč, ko odpremo omaro in se nam iz nje zakotali cela rolica odpadnih vrečk, ki jih moramo nato spet ovijati okoli svoje osi.

  1. Stena za igrače

Stena je v garaži tista, ki jo imamo za najmanj uporaben del »ohišja«, a to nikakor ni res. Ustvarimo lahko popolnoma uporaben zid, na katerega bomo naslonili številne igrače, ribiške palice, vesla, loparje, žoge itd. Potrebujemo lesene dolge deske, ki jih razrežemo na daljše in krajše kose. Iz daljših naredimo ogrodje, krajše pa pribijemo počez, da bodo držale malenkosti, naslonjene na steno. Zmagajte s »skladiščem« za žoge. Z deskami naredite ogrodje iz vseh smeri, nato pa nanj nadenete ali privežete tako zgoraj kot spodaj štiri elastike, ki imajo vmes ravno toliko prostora, da v prostor za njimi potisnete žogo, ki, dokler ne boste sami razširili elastik, ne bo imela možnosti, da bi kaj pobegnila.

  1. Magnetni trak

Magnetni trak, pritrjen na steno, je prava rešitev za tisto orodje, ki ga največkrat potrebujemo. Potrebujete dolg in tanek magnetni trak, pritrdite ga na steno in poskusite, kaj bo privlekel nase – škarje, izvijače vseh velikosti in oblik, ključe itd. Najboljše pa je to, da bodo vsa pogosto uporabljena orodja na vidnem mestu, ostala, ki jih ne potrebujete veliko, pa bodo spravljena v škatli za orodje.

  1. Barvni kozarci za vlaganje

Pleskate stanovanje, uporabljate pisane barve na ženino zahtevo, ena stena v dnevni je oranžna, v kopalnici modra, v otroški sobi zelena, v spalnici rumena itd. Koliko kupljenih pločevink barve za to, da se ne boste nikoli več spomnili nanje, saj jih boste na pol prazne založili v kot garaže in nikoli več pogledali, koliko barve je v njih ostalo. Ko boste čez leto dni spet potrebovali enak odtenek, boste, namesto, da bi se ozrli po garaži, odpeketali v trgovino in naročili enako barvo, s katero boste po eni uporabi naredili popolnoma enako. Svetujemo vam, da si v izogib temu v garažo prinesete kozarce za vlaganje in vanje pretočite preostanek barv. Zaradi prozornih kozarcev boste takoj vedeli, koliko je tekočine še ostalo v njem, hkrati pa jih boste uredili brez packanja ob straneh.


Za vse imamo rešitev – za tiste, ki se spopadajo z neurejenimi garažami, smo v zgornjih vrsticah pripravili nasvete za reorganizacijo prostora, za tiste, ki garaže še nimajo, pa imamo na portalu bolha.com pester nabor garaž po celi Sloveniji. http://www.bolha.com/nepremicnine/garaze/

Menu