Naredi sam: Gradimo malenkosti

V prejšnjem zapisu smo vam predstavili časovnico pri gradnji lastne hiše, kar predstavlja zahteven del pri ustvarjanju lastnega doma, tokrat pa vam bomo podali idejo, kako z malo domišljije, ljubezni in dobre volje lastno domovanje narediti unikatno ter prav posebno.

Ko je dom že zgrajen in smo se v njega že vselili, se nam porajajo ideje, da bi ga naredili še bolj domačega in vanj začrtali unikatne linije, zaradi katerih bi postal še bolj topel in prijeten. Tako bi v kopalnici lahko ustvarili ogledalo, ki se s samo enim gibom spremeni v omaro, kamor lahko pospravite odvečno navlako, palčke za ušesa, kozmetiko, blazinice, čistilne tonike, gele itd.

Potrebujemo:

 

Navodila:

  1. Tanko vezano ploščo razrežite na mere, predstavljene zgoraj. Nadaljujte z deskami bora (ali belimi deskami) tako, da z njimi sestavite okvir za vezano ploščo. V kolikor želite prihraniti nekaj denarja, izberite bel les iz slabšega materiala.
  2. Preden postavite skupaj vse dele, poskrbite, da jih z brusilnim papirjem poravnate in očistite tako, da ne bo odvečnih lesenih delcev.
  3. Čas je, da deske postavite skupaj v pravokoten okvir in jih medsebojno prilepite pravokotno. Okvir, ki ste ga ravnokar dobili, prilepite na vezano ploščo enake velikosti iz točke 1. Da bi se plošča bolje držala okvirja, ju poskusite učvrstiti z vijakom, a pazite, da ne grete preko, saj je površina izredno tanka.
  4. Vrata so dokončana, zato je čas, da se spravite na okvir omare. Postopek ponovite – sestavite okvir enakih mer in deske med seboj prilepite z lepilom za les ter učvrstite z vijaki. Na zgornji in spodnji rob postavite desko, ki je dolga enako kot krajša stranica omarice, in jo prilepite na zadnji del – ta deska, ki se bo prilegala steni, bo služila kot pomoč pri zabijanju nanjo, saj si ne želite poškodovati okvirja.

  1. Končno so na vrsti police. Iz desk izrežite toliko polic, kot potrebujete, le pazite, da se bodo po dolžini prilegale širini omarice iz točke 4. Pripravite si poljubno količino polic, svetujemo pa, da si na spodnjem delu omare pustite več prostora kot na zgornjem, saj imate na spodnjem več višjih plastenk, ki potrebujejo več prostora. Deske prilepite na notranjo stran omare.
  2. Med rezanjem novih desk in polic ne pozabite na brusilni papir, ki ga uporabljajte, da ne bi ščine lesa padale tudi med uporabo in vas poškodovale po nepotrebnem.
  3. Vzemite ogledalo in ga učvrstite na vezano ploščo, ki je uokvirjena s štirimi deskami iz točke 1.
  4. Omaro iz točke 4 tokrat pribijte na steno – pomagajte si z orodjem, vijaki in lepilom, če je potrebno, vsekakor pa boste potrebovali vodno tehtnico, da se boste prepričali, da omara stoji pokončno in da so police horizontalno.
  5. Tokrat na omaro povežite še vrata z ogledalom. Pomagajte si z notranjimi ležaji in zunanjimi dekorativnimi, poseben čar pa jim boste dodali, če boste nanje dali še dekorativen rustikalni ročaj.
  6. Omarica je pripravljena na uporabo. Napolnite jo s higienskimi izdelki in preuredite v lično domače pohištvo, ki kopalnici da poseben izgled in svežino.

 


Smo vas prepričali v akcijo, a nimate vseh orodij, da bi jo realizirali? Ni problema, obiščite portal bolha.com in najdite tisto, kar vam manjka.

GRADNJA

Menu