Naredi sam: Miza za piknik

Kmalu bo poletje, sezona piknikov se je že začela, hkrati pa prihaja tudi večna dilema – kam spraviti pijačo, da se ne segreje in ostane hladna? Hladilnika velikokrat nimamo s seboj, zamrzovalne skrinje tudi ne, imamo pa vedno mizo! Kaj je boljše od navadne mize za piknik? Miza, ki ima vgrajen prostor za hlajenje pijač.

Potrebujete:

Navodila:

  1. Za mizo, na katero so priključeni stoli, boste potrebovali kar nekaj kosov desk. Najprej potrebujete štiri 80-centimetrske noge, ki jih s cirkularno žago na enem robu izrežete v 65 stopinj. Nadaljujete z rezanjem osmih 1,80 metrov dolgih desk, ki služijo za zgornji del mize. Potrebujete dve pol dolgi stranici za hladilnik, eno od prejšnjih osem pa razdelite tako, da bosta ti dve in prejšnji dve za hladilnik sestavljali celotno dolžino velike deske, dolge 1,80 m. Nato boste potrebovali tudi nekaj lesenih kosov za podlogo zgornjemu delu mize, nekaj dolgih za stole in nekaj manjših, ki pokrijejo krajši del hladilnika.
  2. Sestavite zgornji del mize, na delu, kjer bo hladilnik, pa pustite luknjo. Ne pozabite plošče od spodaj pričvrstiti s prečno desko, ki drži vse skupaj, poravnate pa jo z luknjo, ki jo imate na sredini mize.
  3. Iz desk, ki ste jih izrezali za hladilnik, z lepilom in vrtalnikom sestavite »škatlo« oz. korito brez pokrova. Prilepi in pričvrstite ga na spodnji del plošče za mizo, ki ste jo izdelali v drugi točki. Hladilnik naj bo točno pot luknjo, ki ste jo pripravili posebej zanj.
  4. Dve podolgovati deski prečno pričvrstite na spodnji del plošče tako, da bo ožji daljši del usmerjen proti plošči. To je osnova, na katero boste dodali 80-centimetrske noge s 65 stopinjami, ki ste jih izrezali v prvi točki.
  5. Dve nogi na vsaki strani na prečno desko iz zgornje točke združite tako, da bosta 80-centimetrski deski predstavljali črko A – zgornji del naj bo ožji, spodnji del pa širši. Pri učvrščevanju in pritrjevanju ne pozabite, da morate uporabiti tako lepilo kot vijake, da bi les dobro držal tudi težke stvari na njem.
  6. Na sredo črke A, ki ste jo sestavili z nogami, vodoravno namontirajte desko, da bo tako prva črke naše abecede še vidnejša. Ta prečna deska naj bo dolga – na obeh straneh mora biti širša od širine plošče mize za vsaj 50 centimetrov.
  7. V predzadnjem koraku na desko iz zgornje točke pričvrstite deske (stolice). Najbolje je, da imate na vsaki strani mize dve deski, ki bosta skupaj tvorili sedež.
  8. V zadnjem delu tega enostavnega projekta je potrebno celo mizo prelakirati, da jo zaščitite pred vremenskimi vplivi, svetujemo pa tudi, da v dno hladilnika izvrtate luknjo, v katero namontirajte cev, po kateri bo odtekala odvečna voda, ki se bo ob vročini talila iz ledu. Tako boste poskrbeli, da se les ne bo napihnil in se voda ne bo po nepotrebnem nabirala tam, kjer se ne bi smela.
  9. Miza je pripravljena za uporabo. Prostor, ki je mišljen za hladilnik, napolnite z ledom in vanj pustite čakati steklenice najljubše pijače, ki se definitivno ne bo kmalu segrela.

Menu