Naredi sam: Šolske potrebščine s stilom

Poletja je že skoraj konec (ne strašimo, le povemo, kar je res), čeprav čaka nekatere še vrhunski nepozabni dopust. Mnogi to obdobje povezujejo z mučnim začetkom šolskega leta, spet druge, kreativne duše, pa gledamo iz drugačne perspektive in že komaj čakamo priložnost za ustvarjanje šolskih potrebščin. Letos poskrbite, da boste in!

Ne govorimo le o zavijanju zvezkov in čičkanju po platnicah, temveč smo mnenja, da bo tudi marsikatera pisarniška delavka, ki ji je ustvarjanje izziv, našla ideje za popestritev svojega delovnega okolja.

1) Stenski koledar

Za osebe, ki imajo vedno veliko opravkov in si morajo znati dodobra zorganizirati svoje dneve, priporočamo stenski koledar iz piši-briši tablice, ki ga je popolnoma enostavno narediti.

Potrebujete:

 • belo piši-briši tablico,
 • ravnilo,
 • škarje ali olfa nož,
 • svinčnike,
 • izolirni trak različnih barv,
 • flomastre za tablo,
 • post-it listke.

Navodila:

 1. Najprej poskrbite, da bo piši-briši tabla čista in nepoškodovana.
 2. Preden jo obesite na steno, jo zmerite in najprej s svinčnikom začrtajte enako velike prostore tako, da tablo razdelite na šest vrstic (plus eno zgornjo, ožjo) in sedem stolpcev. Po želji lahko na desni strani dodate še en stolpec, če si želite pustiti prostor za opombe, komentarje ali dodatne opravke, ki čakajo na vas.
 3. Vzemite izolirni trak in ga narežite na toliko kosov, kolikor navpičnih in vodoravnih črt ste naredili s svinčnikom po tabli. Ob lepljenju poskrbite, da se trak ne bo krivil in da pod njim ne bo zračnih mehurčkov.
 4. Da bo tabla lepša, si pri lepljenju z izolirnim trakom dajte duška – vodoravne črte so lahko ene barve, navpične druge itd.
 5. V kolikor vam ob robovih ostaja odpadel izolirni trak, si pomagajte z olfa nožem in trak obrežite tik ob koncu.
 6. V zgornjo, ožjo vrstico, zapišite dneve v tednu, v enako velike kvadrate, ki ste jih izoblikovali z izolirnim trakom, pa pod prave dneve zapišite prave datume.
 7. Čas je, da koledar dopolnite z vašimi opravki in s post-it listki dodate aktivnosti, ki vas v tem tednu ali mesecu še čakajo.

Rezultat iskanja slik za dry erase board calendar

2) Naslovnica iz časopisa

Prenašalna tehnika na naslovnice ali na katerokoli drugo površino vedno izpade unikatno in prav posebno. Dolgočasne enobarvne naslovnice zvezkov in poslovnikov lahko zdaj spremenite v zanimive, najljubše fotografije, ali jim dodate rustikalni čas časopisov.

Potrebujete:

 • stare časopise ali fotografije,
 • tiskalnik za fotografije v primeru, da jih želite najprej natisniti,
 • belo tekoče lepilo,
 • čopič z veliko površino,
 • škarje,
 • plastenka vode z razpršilom,
 • washi trak.

Navodila:

 1. Transfer fotografij na določeno površino je izredno enostavno in namenjeno otrokom iz različnih starostnih kategorij. Najprej najljubšo fotografijo natisnite na papir na takšnem formatu, kot je ciljna površina. Transfer bo potekal v zrcalni smeri, zato poskrbite, da datoteko natisnete obratno, če vsebuje besedilo.
 2. Na celotno fotografijo s čopičem nanesite belo tekoče lepilo in jo prislonite na naslovnico. Pustite od dve do tri ure, da se material posuši.
 3. Nalahno razpršite vodo iz plastenke z razpršilom po narobe obrnjeni fotografiji in pazite, da je razpršilo nastavljeno na pršenje, ne na curek vode. Papir nato nežno odstranite in spraskajte iz naslovnice – videli boste, kako fotografija ostaja na površini in nastaja super slika.
 4. Po tem, ko odstranite vse dele papirja iz naslovnice, jo lahko še enkrat špricnete z vodo ali pa nanjo nanesete še en sloj sijočega gela, za katerega morate počakati, da se posuši, da bi slika še bolj sijala.
 5. Če vam še ni dovolj ustvarjanja, lahko z washi trakom poudarite robove knjige in jo dekorirate po želji.

3) Stojalo za svinčnike

Ste naveličani navadnih plastičnih stojal za svinčnike in za vse ostale šolske potrebščine? Mislimo, da je čas, da si pripravite unikaten kozarček, ki vam ga bodo zavidali vsi.

Potrebujete:

Navodila:

 1. Najprej razrežite dovolj veliko jeans blago, da v celoti ovije kozarec za vlaganje ali pločevinko. S silikonsko pištolo material ob robovih zalepite na kozarec.
 2. Iz drugega materiala po želji narežite črke, slike, vzorce, živali, rože, stvari itd. S silikonsko pištolo vzorce prilepite na jeans, ki se že trdno prilepljen drži kozarca.
 3. Delo je končano. Naredili ste unikatno stojalo za svinčnike.

Rezultat iskanja slik za pencil holder jeans diy can

 


Na bolha.com si oglejte ponudbo šolskih potrebščin, delovnih zvezkov in učbenikov ter poskrbite, da vam letos ne bo zmanjkalo »in« izdelkov.

ŠOLSKE POTREBŠČINE

Menu