Nasveti pri najemu apartmaja

Oči so se vam zarosile. Ne morete verjeti, da ste našli svojo idealno lokacijo za letošnji dopust. Fotografije v oglasu so kot iz nebes in iz opisa lokacije se medita vanilijev sladoled in pivo.

Vedeli ste, da ste rojeni pod srečno zvezdo, samo dokaz ste še potrebovali. Zdaj ste ga dobili. Vaši družini boste ponudili udobje in užitek, kot si ga zaslužijo.

Drugo branje oglasa vam je razkrilo zelo malo. A vendarle. Epski opis pohištva, ki je rustikalno, in razporeditve, ki je praktična, kar lahko vidite na čudovitih fotografijah, vam jemlje dih. Ne želite predolgo čakati, mogoče bo nekdo drug pred vami izkoristil to priložnost. Tega ne boste dovolili. Sicer pa, lastnik, ki si je lahko privoščil tako dobrega fotografa za notranjost svojega apartmaja, verjetno ni varčeval na kakovosti bele tehnike in kavča. Niste našli nobene fotografije od zunaj. Tudi vi je ne bi dali, če bi bil vaš apartma tako božanski, lopovi so povsod.

Poiskali ste kontakt. Našli ste e-naslov, nobene telefonske. Verjetno nimajo časa odgovarjati na klice ki, glede na fotografije in opis, verjetno kar dežujejo. Ni vam všeč pošiljanje po elektronski pošti, saj je počasna. Mogoče lastnik sporočila ne bo videl pravočasno in bo dal prednost tistemu, ki bo pisal za vami. Tega ne boste nikoli izvedeli. A žal niste imeli izbire. Poslali ste sporočilo in upali na najboljše. Skrivnost, da ste našli čudovit apartma, ste zadržali zase.

Odgovor na email je prispel TAKOJ. Da imate srečo, je zapisal. Če danes prinesete denar, je apartma naš. Samo zaradi vas bo tistemu, ki je rezerviral in ni plačal, odpovedal sodelovanje. Nemudoma ste mu odgovorili nazaj. Denar prinesete takoj, samo pove naj, kam.

Dobila sta se. Zgledal je prijazen in prijeten. Malo se mu je mudilo, je rekel, da odhaja na dopust. Dal vam je na roko napisano potrdilo, da je prejel dogovorjen znesek. Segla sta si v roke. To šteje. Ostale dokumente in informacije vam bo poslal po e-pošti nekaj dni pred odhodom na oddih.
Domov ste se odpravili ponosni in zadovoljni. Družini ste med večerjo povedali veselo novico. Dopust je bil pod streho. Vse je bilo pod kontrolo.

Nekaj dni pred odhodom niste od lastnika prejeli ničesar. Zjutraj ste mu poslali sporočilo. Do večera ni bilo odgovora. V iskalnik ste vtipkali njegovo ime, njegov elektronski naslov je bil namreč sestavljen iz imena in priimka. Še sreča.

Iskalnik je našel preveč zadetkov istih imen in priimkov. Lotevala se vas je slabost. Prepričevali ste se, da bo vse v redu. Spraševali ste se, zakaj za vraga niste zahtevali njegove telefonske številke. Iz predala ste izbskali potrdilo o plačilu dopusta. Potrdilo je bilo napisano z nemarno pisavo. Niste mogli razbrati ne pravega naslova ne, kaj ste plačali in kaj bi morali dobiti za ta denar. Dan pred odhodom v roki niste imeli ničesar razen načečkanega papirja s kracastim podpisom, da ste nekomu nekaj plačali v gotovini.

So vas prevarali?

Ne dovolite, da vam prevaranti pokvarijo dopust.

  1. Preverite fotografije v oglasu. Naj bodo fotografije tako notranjosti kot zunanjost nepremičnine.
  2. Zahtevajte telefonsko številko ponudnika in ponudnikov stalni naslov.
  3. Ne plačujte v gotovini. Plačajte na TRR. Vztrajajte, četudi rečejo, da bo dražje. TRR je sledljiv.
  4. Preberite potrdilo o plačilu, ki ste ga dobili. Na potrdilu mora biti zelo jasno napisano, kaj ste plačali. Datumi, lokacija, točen naslov, vrsta storitve.
  5. Po naslovu lahko na Google Maps v Street View preverite, če takšna nepremičnina obstaja in če se sklada s fotografijo, ki je v oglasu.

Ne pozabite. Velika večina ponudnikov je vrednih zaupanja. Na bolha.com je v kategoriji Turizem več kot 5.000 oglasov. Poglejte jih in izberite si svoj dopust, a ne pozabite preveriti, ali vse napisano v resnici drži. Naj vam zleze v kožo. Kot vam je zlezlo v kožo, da v trgovini preverite rok trajanja. Želimo vam čudovit dopust.

 


Oglejte si ponudbo apartmajev in drugih turističnih kapacitet na bolha.com:

TURIZEM

Menu