Sanjska hiša na hribu

Ameriški razvijalec nepremičnin Bruce Makowsky je razvil novo tržno nišo – gradi hiše, ki jih bodo kupovali samo multimilijonarji. Želel si je zgraditi najbolj spektakularno hiši v Združenih državah, v kateri bi mesto dobilo vsaka najmanjša spektakularna podrobnost. Želel je na temelje postaviti osmo čudo sveta. To mu je tudi uspelo, in sicer v soseski Bel Air, kjer je zgradil najdražjo hišo v Ameriko. Naj dvigne roko tisti, ki bi se takoj vselil vanjo!

Njena površina je več kot 3500 m2, ponuja panoramski razgled, ima 12 spalnic, 21 kopalnic, pet barov, masažni studio, vozni park luksuznih avtomobilov in motorjev, 25-metrski bazen iz italijanskega stekla, ki daje občutek neskončnosti, zunanji hidravlični ekran v velikosti tistega iz kino dvoran, notranji kino, površino za kegljanje, 130 umetniških instalacij in kot piko na i – strešno pristajališče za helikopterje.

Nismo še končali – vila ima tudi dvigalo, potiskano v krokodilje vzorce, veliko jadrnico, stekleno mizo za namizni tenis in več miz za biljard, dve vinski kleti, 56 televizijskih ekranov, sobo, posvečeno le sladkarijam v stilu Charlie in tovarne čokolade itd.

Cilj takšne stvaritve je, tako kot pravi Makowsky, doseči šok in strahospoštovanje. Igra na čisto čustveno noto – želi si, da si vsakdo, ki vstopi vanjo ali vsaj pogleda slike vile, reče: »To moram imeti!«

In koliko je vredno to čudo? 250 milijonov dolarjev!

Makowsky ni zaskrbljen, da ne bi mogel najti kupca za njegovo stvaritev, saj je mnenja, da je na svetu ogromno neskončno bogatih ljudi, ki živijo v svojem svetu, ki ga mi, navadni smrtniki, ne poznamo, in bi bili pripravljeni odšteti toliko denarja za novo nastalo vilo. Svet postaja nor – na leto se pojavi 100 novih multimilijonarjev, zato bojazni, da bi kdaj izgubil kupce, ni. Po njegovem mnenju spadajo multimilijonarji v posebno skupino kast, ki jih ne razumemo in nikoli ne bomo dojeli.

V času svoje kariere je Makowsky ugotovil, da veliko nesramno bogatih ljudi kupuje jahte, helikopterje in zasebna letala za ogromno denarje, živijo pa v domovih, ki so manj vredni od njihove lastnine. »Ne sme se dogajati, da bi igrača nekoga stala več, kot stane njegovo domovanje,« je še pripomnil.

Makowsky, ki trenutno živi na svojih 2500 m2, je svojo kariero gradnje luksuznih domov začel na Bel Airu in Beverly Hillsu, kjer so se kupci stepli za njegove usluge in rušili svoja stara domovanja samo zato, da bi jim gospod postavil nova. Prvič si je od začudenja skoraj zlomil čeljust, ko je svoj načrt za veleposest prodal znanemu Markusu Perssonu, ustanovitelju legendarne igre Minecraft, za skoraj 70 milijonov dolarjev. Takrat je vedel, v katero nišo se mora preusmeriti, in več kot očitno se ni motil.

Začudenja še ni konec. Njegova najnovejša (in najdražja) mojstrovina je sestavljena iz izklesanega italijanskega kamna, na stenah so obešeni gasilski aparati, zapolnjeni z dragimi šampanjci, kar predstavlja simbol za luksuz in kaprico bogatašev. Ob nakupu hiše kupec dobit tudi sedemčlansko osebje, ki vključuje tako maserja kot inštruktorja joge. Za nameček pa hišo vsak dan obsije kalifornijsko sonce, ki zaokroži tale elitni krog storitev.

Po mnenju Makowskega je luksuz simbol za čarovnijo, iz katere si ne želiš nikoli oditi. Predstavlja udobje in umetnost udobnega življenja, je malenkost uporniška, veličastna in brezmejna lepota.

Nekateri kritiki so polni negativnih komentarjev o tem, da se z njegovim delom še poglabljajo razlike med bogataši in revnimi, še posebej zdaj, ko so objavili novico, da ima osem najbogatejših zemljanov več denarja od polovice človeštva. To, kaj je etično in kaj ne, ne bomo razpredali, se je pa vedno vsaj za trenutek lepo postaviti v kožo prebivalca osmega čuda sveta in si predstavljati, kako bi živeli, če bi imeli …

Vir slik: FORBES


Na našem portalu ne boste ravno našli takšnega luksuza, kot je opisano v zgornjih vrsticah, boste pa lahko opazili pestro izbiro posestev, na katerih lahko zazidate svojo sanjsko hišo. POSESTI

Menu