Še malo, pa dopust!

Poletje je že skoraj tu! Glede na to, kako čas hitro beži, bomo tik tak rekli, da se pakiramo za dopust. Ste že razmišljali, kje boste letos dihali morski zrak in se sončili pod borovci ali palmami? Kje boste uživali v zajtrkih s pogledom na morje in kje lizali osvežilne dopustniške kepice sladoleda? Istra, Kvarner, Dalmacija… Sploh ni pomembno, saj je v vsaki regiji na voljo ogromno nastanitev, kjer boste uživali svoj prostor pod soncem.

Vsak ima svoje želje in ideje, kateri del Jadrana mu najbolj ustreza. Ne glede na to, kaj si izberete in kje boste preživeli svoj dopust, vam lahko zaupamo, da boste z apartmaji, objavljenimi na našem portalu, uživali 100 na uro. Da pa dopust ne bo le poležavanje na plaži, vam predstavljamo kotičke Jadrana, ki jih najverjetneje še niste poznali.

 

PESTRA ISTRA

Istra je največji hrvaški polotok. Mesta v Hrvaški Istri so zanimiva, Slovencem blizu, lahko dostopna in zaradi lokacije primerna tako za družine kot mlade, ki iščejo odklop od vsakdanjega življenja za samo en vikend. Umag, Savudrija, Poreč, Rovinj, Pula, Medulin, Rabac… Povsod boste lahko uživali v urejenih plažah in čistem morju, ki ga ponuja le Jadran.

shutterstock_123665449

Istra ponuja tako naravne kot kulturne znamenitosti, ki jih lahko obiščete peš, s kolesom ali se do njih preprosto zapeljete z avtomobilom. Prepričani smo, da že poznate Aquapark Istralandijo, vinogradniško vas Buje in Titov Goli otok, a tukaj je še več…

Tako boste na primer v Narodnem parku Škarline, ki je nastal le 2 km od Brtonigle, uživali na svežem gozdnem zraku in ob potoku Škarline, ki izvira v bližini. Potok je ustvaril bujen kanjon, ki predstavlja edinstveno naravno atrakcijo v Istri. Do Narodnega parka lahko v suhem vremenu pridete kar z avtomobilom, v nasprotnem primeru pa se do njega sprehodite po makadamski poti. Potok in njegove lepote niso vidne že na vhodu v park, vas bodo pa tam namesto njega pričakala jezera, livade in romantičen most.

Srečanje dveh rek, Mirne in Tarskega vala, obiskovalcu ponuja področje, veliko 465 hektarjev, ki je bogato z zanimivo in pestro floro in favno. Tam živi več kot sto različnih vrst ptic, veliko dvoživk, plazilcev in sesalcev, ki predstavljajo zaščiteno vrsto živali. Področje bi morali dobiti naziv posebnega ornitološkega rezervata, saj je eno izmed redkih na Jadranu, zato pohitite in si ga oglejte.

Oglejte si pestro ponudbo apartmajev v hrvaški istri na http://www.bolha.com/turizem/apartmaji-sobe/istra

 

SKRIVNOSTNI KVARNER

Kvarner odlikujejo celinska mesta in otoki, kot so Krk, Cres, Lošinj, Rab in Pag. Otoki ponujajo posebno doživetje in čisto, urejeno morje, divje plaže, do katerih lahko dostopate s čolni, vsak na svoj način pa predstavlja poseben čar, ki bo prepričal vsakogar. Do njih lahko dostopamo s trajekti ali preko mostov, pot je relativno kratka in tako kot Istra, so tudi bližnji kvarnerski otoki primerni tako za kratek kot malo daljši oddih.

shutterstock_130240169

V Opatiji se lahko sprehodite po sprehajališču Lungomare in tako uživate v romantičnem večeru v dvoje. Različni festivali, ki zaznamujejo Kvarner kot srednjeveško znamenitost, bodo osvežili vaše znanje zgodovine, tam pa lahko poskusite tudi posebno vrsto penino, ki zori na morskem dnu. V Reki vas tako čakajo Trsatske stopnice, ki vodijo do najstarejšega marijanskega svetišča Hrvašče – Trsata. Na Krku si lahko ogledate najpomembnejši hrvaški spomenik – Baško ploščo, ki predstavlja enega prvih spomenikov hrvaškega jezika, z vklesanim napisom v hrvaščini ter s pismenkami v glagolici.

Na Cresu vas bojo pozdravili beloglavi jastrebi, ki jih varujejo v tamkajšnjem eko-centru, ob obali Lošinja boste, če boste imeli srečo, lahko uspeli videti delfine. Kvarner vas bo navdušil tudi s svojim Narodnim parkom Risnjakom, ki se nahaja v Gorskem kotorju, njegov najvišji vrh pa je visok 1528 metra.

Oglejte si zanimivo ponudbo apartmajev v Kvarnerju na http://www.bolha.com/turizem/apartmaji-sobe/kvarner

 

DALMACIJA

Današnja Dalmacija se razprostira na 11960km2, kar predstavlja 21% celotne površine Hrvaške. Nekateri pravijo, da ima Dalmacija svoj čar in najbolj prijazne prebivalce na svetu, ki s svojo karizmo prepričajo vsakega, da se ponovno vrne. Enkrat ni nobenkrat, pravijo, in vsi, ki ste že kdaj doživeli dalmatinsko vzdušje, veste, o čem govorimo. Dalmatinski kraji, kot so Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik, Biograd na moru, Omiš, Makarska in čudoviti otoki (Hvar, Brač, Korčula…) so za Slovence bolj oddaljena destinacija, zato se zanje odločimo, če želimo na morju uživati en teden ali več. Zaradi morskih tokov je voda v teh krajih bolj čista in topla, vsak zase pa ponujajo tudi zanimivo kulturno in naravno dediščino.

shutterstock_266471984

V Severni Dalmaciji se nahajajo kar trije narodni parki: Paklenica, Kornati in Krka. Morda nam najbolj priljubljen Nacionalni park Krka je poznan po velikem številu jezer in kar sedmih slapov. Najhitreje boste do parka prišli iz Šibenika, za ogled pa priporočamo, da si vzamete veliko časa, kapo in plastenke vode, saj je obisk in ogled 109km2 kar velik zalogaj, ki se definitivno izplača.

V Dalmaciji lahko uživate v najpočasnejšem ritmu življenja na Hrvaškem, si ogledate dih jemajoče zgodovinske spomenike, uživate v svežih ribah in črni rižoti… (Namig: radovedne duše se iz Omiša lahko zapeljete v hribovje v konobo Kremenko, ki stoji v skali in ponuja najhladnejši odklop poletja ter najboljše dnevne menije in ponudbo sveže morske hrane na sploh.) Ste vedeli, da je mesto Hvar mesto z največjim številom ur, obsijanih s soncem? Katerikoli kraj v Dalmaciji si boste že izbrali za dopustovanje, lahko izkoristite priložnost in se vsak dan zapeljete v drugo mesto in uživate drugo plažo. Vsaka ima svoj čar in pridih pravega dalmatinskega vzdušja.

Oglejte si zanimivo ponudbo apartmajev v Kvarnerju na  http://www.bolha.com/turizem/apartmaji-sobe/dalmacija

Menu