Šefi z ugledom

Lani se je na največjem slovenskem zaposlitvenem portalu MojeDelo.com že petič odvijala raziskava o najuglednejšem delodajalcu v Sloveniji. Raziskava je pokazala, da si je ta prestižni naslov za leto 2015 prislužilo podjetje Krka, d. d., Novo mesto, in še enkrat potrdila, da ni zaman že nekajkrat prejela ta laskavi naziv. Kaj je tisto, kar odlikuje uglednega delodajalca in kako vse skupaj poteka, si preberite v naslednjih vrsticah…

Najuglednejši delodajalec 2015 – Krka, d. d., Novo mesto

Krka se na evropski ravni umešča v sam vrh farmacevtskih podjetij, je mednarodno uspešno podjetje, ki svoje izdelke prodaja v več kot 70 državah sveta. Že pol stoletja se lahko hvalijo s tradicijo uresničevanja strateških odločitev, z začrtano vizijo in z jasnim poslanstvom, h kateremu stremijo iz dneva v dan.

Njihov temelj poslovanja je farmacevtsko-kemijska dejavnost, pri kateri so se usmerili predvsem v razvoj visokokakovostnih generičnih zdravil. Svojo ponudbo, ki jo so obogatili tudi z veterinarskimi izdelki, dopolnjujejo z zdraviliško-turističnimi storitvami hčerinskega podjetja Terme Krka.

Trenutno podjetje Krka zaposluje več kot tisoč zaposlenih, naziv uglednega delodajalca pa jim zagotavlja, da poskrbi in zadovolji prav vsakega od njih. Njihove vrednost so hitrost, fleksibilnost, kreativnost, učinkovitost, partnerstvo in zaupanje, kar se pozna tudi pri odnosu do in med zaposlenimi. V Krki namreč gradijo kulturo medsebojnega zaupanja, spoštovanja, sodelovanja in timskega dela, nenehnega učenja ter odgovornega in učinkovitega dela, cenijo znanje ter spodbujajo ustvarjalnost, zaposlenim pa nudijo optimalen razvoj in dobre pogoje za delo.

Že iščemo najuglednejše delodajalce 2016

V raziskavi lahko sodelujete tudi vi. Vse, kar morate storiti, je, da kliknete na povezavo spodaj in se potegujete za vašega najuglednejšega delodajalca.

Raziskava za najuglednejšega delodajalca v letu 2016 se je že začela, zato vabljeni, da odgovorite na nekaj vprašanj in sodelujete pri iskanju novega uspešnega podjetja, s katerim so tako zaposleni kot potencialni kadri zelo zadovoljni. Obiščite stran http://ugledni.mojedelo.com/index in glasujte.

Čemu raziskava?

Velikokrat s strani podjetij slišimo, da je dobre kadre težko dobiti. Pa vendar se je potrebno vprašati, ali bodo dobri kadri želeli biti del kolektiva v podjetju, ki slovi po slabem odnosu do zaposlenih? Odgovor je enostaven in ga poznate že sami – podjetje se tako trudi, da si uredi blagovno znamko zaposlovalca, ki ga zanimajo odnosi med zaposlenimi in zaposleni na splošno. Kakovostni in izkušeni kadri so izredno pomembni za podjetje, zato si jih želi privabiti ter obdržati zase. Podjetje je lahko še kako uspešno tako na evropski kot svetovni ravni, a če se bo o njemu širil »trač«, da grdo ravna z zaposlenimi (pa ne le na finančnem področju, temveč tudi na socialnem in preko kulture podjetja), bo postalo nezanimivo za potencialne kandidate in s tem lahko izgubi veliko dobrih zaposlenih, ki se bodo raje odločili za gradnjo kariere pri konkurenci.

Podjetja, ki skrbijo za ugled, so uspešnejša, prinašajo večje dobičke… Moč blagovne znamke nam torej pove, kako ugledno je posamezno podjetje na trgu dela glede na ostala podjetja. Glede na hitre spremembe trga dela je uspešen in ugleden tisti, ki se mu zna hitro in uspešno prilagoditi. Vse obljube, ki jih poda ljudem, izpolni, hkrati pa ne komunicira tistih, za katere je prepričan, da jih ne bo mogel doseči. Ugleden delodajalec vedno poskrbi, da potencialni kandidati dobijo ažurne in celovite informacije o samem podjetju.

Kako poteka raziskava?

Raziskave se na portalu MojeDelo.com odvijajo že od leta 2007, in sicer na vsaki dve leti. Ker se razmere v gospodarstvu zelo hitro spreminjajo, so se na podjetju Moje delo d.o.o. odločili, da bodo raziskavo od letošnjega leta naprej izvajali na letni ravni.

Ugled podjetij raziskovalci omenjenega portala določijo s pomočjo količnika ugleda, ki ga sestavlja kombinacija treh kriterijev in lahko zavzema vrednost od 0 do 1.

  • kriterij: poznavanje podjetja med kandidati na trgu dela,
  • kriterij: upoštevanje organizacije kot potencialnega delodajalca med kandidati,
  • kriterij: stopnja izbornega delodajalca (kriterij meri, ali organizacija kadru pomeni prvo izbiro kot potencialni delodajalec in mu je močno privlačno).
  • Kombinacija vseh treh kriterijev izbere tiste, ki so med anketiranci najprivlačnejši na trgu dela in s tem tudi najuglednejši.

 

Menu