V minuti ali dveh do dobroimetja, objave oglasa in prodaje!

Včeraj sem se odločil, da bom pospravil garažo, saj je že pet let nihče ni niti pogledal. Odkar sem se odselil in je tako od mene oddaljena celih petnajst minut peš, jo kar malo zanemarjam. Vstopim in začnem z brisanjem prahu, ki se ga je po toliko letih nabralo za prodajo. Brišem, brišem, in naletim na nekaj, kar mi obudi spomine.

Pod kopico starega prahu, ki mi je cel čas praskal glasilke in se zatikal v moj nos, sem zagledal mojega starega tomosa, ki sem ga veselo manevriral še pred petnajstimi leti. Ne vem, kdaj sem pozabil nanj – morda takrat, ko sem se odločil, da bom preko portala bolha.com kupil avto. Da, najverjetneje bo takrat.

Ker mi stil življenja narekuje drugačen tempo, sem pomislil, da ga ne bom mogel več uporabljati, in se odločil, da bom tomosa prodal. Nanj sem bil zelo navezan, zato sem si zaželel, da ga poseduje oseba, ki ga bo znala ceniti in ga čuvati tako, kot je potrebno. »Prodal ga bom!« sem si rekel. Dobil ga bo nekdo, ki bo vsaj pol tako užival, kot sem jaz užival s to mašino.

Iz žepa jakne sem povlekel telefon in po kratkem fotošutingu dobil kar nekaj primernih slik, ki so tomosa naredile tako povabljivega, da sem bil prepričan, da ga bo interesent zagrabil, čim ga bo ugledal. S seboj nisem imel računalnika, a sem bil pomirjen – pred nekaj dnevi sem si naložil mobilno aplikacijo bolha.com, preko katere lahko 1, 2, 3 objavim oglas.

Po tem, ko sem že spisal besedilo za prodajo in naložil slike, sem ugotovil, da je kategorija, kamor spada moj tomos, plačljiva. Ta minimalni strošek pa lahko med drugim poravnam tudi z dobroimetjem. (Mimogrede, ravno pred kratkim sem bral, da je takšen sistem dobroimetja enostaven, hiter in super, če želiš privarčevati s časom in denarjem ter imeti podroben pregled porabe.) Moje stanje na računu je bilo prazno, računalnik in kreditna kartica, da bi z njima napolnil dobroimetje, pa pol mesta stran, a sploh ni panike – na bolha.com ponujajo možnost, da si stanje napolniš kar s premium SMS-om. Zavedajo se, da imamo telefone skoraj vedno pri roki, zato je to še najlažji način do objave plačljivega oglasa.

S poslanim SMS-om na 4848 in z besedilom »bolha 1« ter uporabniškim imenom na portalu lahko dobroimetje napolnite za en evro, kar zadostuje za nekajkratno izpostavitev oglasa, lahko pa se brez težav odločite za večji znesek in stanje napolnite za pet evrov, kar prav tako poravnate preko telefona. Sam sem dobroimetje napolnil za pet evrov, saj stanje nikoli ne propade in ne preteče, vem pa, da bom še marsikaj iz te garaže želel prodati in bi bilo super, da imam pozitiven račun vedno pri roki oz. v žepu.

S poslanim SMS-om na 4848 in z besedilom »bolha 1« ter uporabniškim imenom na portalu lahko dobroimetje napolnite za en evro, kar zadostuje za nekajkratno izpostavitev oglasa …

Primeri: »bolha 1 janeznovak« na 4848 in račun napolniš za 1 evro, »bolha 3 janeznovak« na 4848 pa za 3 evre, itn.

 

Ne boste verjeli – akcija je bila uspešno zaključena že nekaj minut po tem, ko sem oglas objavil. Kar preko aplikacije me je kontaktiral gospod, ki obožuje stare mašine.

 


Še nimate aplikacije? Hitro si jo naložite in spremljajte ter objavljajte aktualne oglase kar iz naslanjača!

Menu