Zadeni vstopnice: Hiromi – The Trio Project

»Ona je s klavirjem to, kar sta Hendrix in Van Halen s kitaro. Da, tako dobra je.«
(All About Jazz)
»Hiromi je ena najvidnejših pianistk zadnjega pol stoletja.« (All Music)

Zvezdnica letošnjega ljubljanskega Jazz festivala bo nastopila v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v soboto, 2. julija, ob 21.00 uri. Če ste ljubitelj jazza, ste zagotovo že slišali zanjo, če še niste, je vredna vaše pozornosti. Znana je po svoji virtuozni tehniki, energičnih nastopih in mešanju glasbenih žanrov, kjer klasiki dodaja elemente post-bopa in progresivnega rocka.

Nastopila bo s svojim triom v zasedbi: Hiromi, klavir; Anthony Jackson, kontrabas kitara; Simon Phillips; bobni.

O njej so pri Ljubljana Jazz festivalu zapisali naslednje: “Od izida plošče Another Mind leta 2003, Hiromijinega prvega albuma pri založbi Telarc, japonska skladateljica/pianistka s svojo kreativno energijo, ki se zoperstavlja konvencijam jazza ter muzikaličnost in komponiranje dviguje na še nedosežene ravni celovitosti in izbranosti, razvnema občinstvo in kritike na obeh poloblah.”

Klavirja se je začela učiti pri petih letih, s 14 leti pa je že igrala s češkim filharmoničnim orekstrom. Nekaj časa je celo skladala napeve za televizijske oglase za japonske blagovne znamke, kot je npr. Nissan, nato pa se je vpisala na bostonski Berklee College of Music, kjer še pred dokončanjem študija že podpisala pogodbo z jazz založbo Telarc.

Zadeni 2 vstopnici za ogled Hiromi v akciji

Odgovorite na spodnje vprašanje in se potegujte za 2 vstopnici. Nagradna igra traja do 30. 6. 2016 do 12. ure. Med vsemi prispelimi odgovori bomo izžrebali srečnega nagrajenca, ki bo o prejemu nagrade obveščen po e-pošti. Pravila in pogoje sodelovanja si lahko pogledate tukaj.

Fill out my online form.

Menu