Žiga, žaga poje žaga …

Jesen je en izmed dveh letnih časov, ko je potrebno obrezati živo mejo na domačem dvorišču. Ste to že naredili in zakaj še ne? Nimate orodja? Kaj pa tista žaga, ki čaka v garaži, odkar se vam je nazadnje pokvarila in je še niste zamenjali? Je potrebna menjave? Preden se podate v nakup, si preberite, kakšne so novosti na področju orodja in izberite tisto pravo! 

Rezalniki za živo mejo

Rezalniki, še posebej tisti zmogljivejši, so primerni za negovanje pušpanov, bukve in ligustra. Nanje se lahko zanesete tudi pri urejanju parkov, krajine ali lastnega vrta. Ob nakupu rezalnikov lahko izbirate med bencinskimi, akumulatorskimi in električnimi.

Prvi so primerni za obrezovanje na večjih površinah, nimajo kablov, zato omogočajo neomejeno sprehajanje po vrtu. Poleg tega so na voljo v različnih dolžinah reza (komfortna izvedba, trimanje ali obrezovanje).

Drugi, akumulatorski rezalniki, so primerni, če želite ob obrezovanju povzročati manj hrupa, hkrati pa doseči enako dober rezalni učinek. S svojo zmogljivo baterijo dosegajo veliko število gibov, z ostrimi in nabrušenimi noži pa odlično opravljajo svoje delo. Tudi akumulatorski rezalniki nimajo kablov in ne spuščajo izpušnih plinov.

Zadnji, električni rezalniki, imajo natančno rezilo, optimalno obliko nožev in nudijo zmogljiv tek. Lažji modeli so primerni za trimanje tanjših vej, z zmogljivejšimi rezalniki pa lahko obrezujete tudi olesenele žive meje.

Motorne žage in neverjetna moč

Če kupujete žago, izberite STIHL – preprosto. Veljajo za najbolje prodajano znamko žag na svetu, saj neprestano dokazujejo, kaj zmorejo, in zmorejo veliko. Obstaja več vrst, odvisno je namreč od namena, imajo pa vse vrhunsko učinkovito tehnologijo.

Žage za zasebne uporabnike so s svojo kompaktnostjo in zmogljivostjo primerne za žaganje drv in nego posestva. Z njimi boste lahko pripravili zimsko zalogo drv, podirali manjša drevesa, žagali veje.

Žage za kmetijstvo in vrtnarstvo uporabljajo obrtniki, kmetovalci in vrtnarji. Te žage združujejo moč in udobje pri žaganju drv, negi dreves, pripravi lesa za lesene konstrukcije.

Sledijo žage za gozdarje oz. za gozdno gospodarstvo. Te so bile zasnovane posebej za potrebe profesionalnih uporabnikov, saj združujejo hkrati maksimalno moč in nizko težko aparata ter nudijo visoko udobje med delom.

V podjetju STIHL so izdelali tudi specialne žage, ki predstavljajo inteligentne rešitve za posebne naloge: specialne žage za nego dreves (te so namenjene izključno negi dreves), reševalne žage (uporabljajo jo reševalne in izurjene službe, kot so gasilci in oddelek za obrambo pred elementarnimi nesrečami), carving žage (te uporabite takrat, ko želite biti natančni in prefinjeni, saj se ponašajo z nizko stopnjo vibracij, hkrati pa zagotavljajo manjši povratni udarec).

Tiste, ki jih najbolj poznamo, so akumulatorske žage – te zagotavljajo preprosto upravljanje, nudijo pa izjemno moč in udobje pri uporabi. Z njimi lahko žagamo drva, negujemo posestvo, delamo na vrtu in žagamo v zaprtih prostorih.

V podjetju so razvili tudi priročne električne žage, ki se preprosto vklopijo s pritiskom na gumb in zagotavljajo izjemen rezalni učinek.


V naši nagradni igri pa lahko zadaneš “ŠTILERCO” ali kosilico VIKING!

 

SODELUJ ZDAJ

Menu